7 забавни типа хора, които ще срещнеш на концерт

5/5

Независимо дали сме на концерт на Остава или Слеър, винаги има няколко типа хора, които неминуемо ще срещнем там с техния колорит, който разпръскват около себе си и правят преживяването това, което наричаме – ,,музика на живо’’. Защото, нека си признаем – едно е бандата да свири на живо, но ако я няма публиката, която да се ръга в ребрата, някой да те залива с бира или да пее фалшиво до теб – просто не е същото. Е, нека разконспираме кои са тези няколко персонажа, които винаги са там. А понякога са  навсякъде около нас. 

Онзи,  който хем знае, хем избързва

Има един интересен тип хора, които често са най-отпред пред сцената. Те знаят всички текстове, всички песни, но нямат нищо общо с музиката и тактовете им бягат. Затова започват да пеят с няколко идеи преди вокалиста, припевът им бяга и често повтарят всичко 1:1 като в оригинала на песента, нищо, че групата в момента явно импровизира. При големите сцени този човек или човечка не пречи, защото не се откроява, но в малките клубове се чува повече от самата група. Хората страдащи от ОКР-та е добре да ги избягват : )

Онези,  които не знаят  текста

Има едни хора, които не знаят текста, но за да го скрият,  пеят с пълно гърло грешния текст. Това води до дилемата – да му се ядосваш, че пее глупости или да му се зарадваш на ентусиазма. Важното е той да си изкарва добре и явно е така. 

Онзи, който вика СЛЕЪР и…

Какво? Не сте го чували? Трябва да ви споделя –  на всеки концерт, фестивал или някакво изпълнение, в която и точка на света да сте, има точно двама души в публиката, които не се познават, не са дошли заедно, но някак си знаят правилото, че те са там. В разгара на концерта,  при леко затишие,  единия извиква “ЙЕБАНЙЕЕЕЕ!”,  а от другия край на публиката се чува “СЛЕЪЪЪЪЪЪР!”. Нищо, че сте на концерт на Остава, U2 или на Сепултура. 

Онзи, който иска да е на концерт на Веско Маринов

Той  вероятно е бил отговорник на класа, любимец на класната, слагача на випуска и отличника както в детската градина,  така и в университета. В работата си той гордо носи своя бадж за достъп и прадира със сложни чуждици, които имат прекрасни български еквиваленти. Този  човек  би работил отлично като регулировчик, защото постоянно иска да регулира нещо – не се бутайте, ние бяхме тук преди вас, минете назад,  защото сте по-високи, пеете твърде високо и не чувам групата, не подскачайте, че ми бутате питието… Тези хора са там сякаш не за да се забавляват, а за да пазят реда и спокойствието…си. Ще ви призная  нещо – начинъ ми да се разправя с такива хора винаги е бил да подивявам на песните  точно пред или директно в тях – прекрасно е. След първата песен те взимат отбранителна позиция далеч от сцената, където им е мястото. Аз бих ги пратил да си седят в зала ноемр 1 и да пеят “Няма лист от календара”,  но за нещастие те се срещат на всякакви концерти – от Остава, ПИФ до Хиподил и Акащи Джуджета. Луда работа. 

Охранителите на момичета

Винаги винаги винаги има поне няколко мъже, които не харесват концертите. Там са само заради гаджетата, които са поне малко влюбени в изпълнителите и се раздават на 100%. Но “охранителите им” са там не за да пият, не за да се забавляват а за да не позволят на някой да свали тяхното момиче, въпреки че изпитват отвращение към сцената. Тези хора се открояват лесно, защото винаги гледат лошо дори когато публиката избухва и се забавлява до краен предел. Те са склонни да създадат конфликт, дори да налетят на бой. Често избутват силно забавляващите се хора настрана, за да не разваля някой скованата им поза и хватка, в която държат момичето си. 

Крайно забавните елементи

Това са хора, които са дошли на концерт с ясната идея, че ще се забавляват,  дори и Хиподил да започне да пее “Пада лист от календара…”  А не е като да не се е случвало. Знаете как е. Този тип хора предвидливо са започнали да пият отрано, знаят, че колкото повече пият,  толкова по-добре звучи групата и периодично отиват за нова дажба йегермайстер до бара. Те черпят околните, често стартират от единия край на публиката и се озовават в друга компания в другия край. Пеят мощно, разливат пиене  и не забелязват “охраната на момичетата”,  която ги бройка през целия концерт,  очаквайки конфликт с тях. Но  на забавните елементи не им пука за никой, който ги гледа накриво,  защото не са там за конфликт,  нито да свалят жената на някой  скучен елемент. 

Позьорите

Завършваме с тях,  защото те са емблематични и не можем да не ги удостоим с внимание. Те внимателно се обличат преди всеки концерт. Искат да се покажат както на групата, така и на всички останали.  Написват името на групата си с маркер по обувките, тениската си или  роклята, специално поръчана за концерта,  която комуникира с обложката на втория албум на групата, но това го разбират само просветените. Те са там не за да гледат и слушат, а за да ги гледат и слушат. Често в тази група влизат регулировчиците и онези, които са толкова пренавити, че пеят преди групата. Този тип също гледат сърдито, когато се сблъскат с някой забавен, защото той не ги забелязва, отразява и като цяло не им цепи басма. 

Разбира се, има и едни 50% от цялата публика, които са латентни и с нищо не се открояват – те са там, за да слушат на живо своята група, всички онези образи и около тях са чужди за тях и рядко имат интеграция помежду си. 

Лошото е, че тези типажи все по-рядко се засичат,, защото концерти или не се правят, или се правят с метър и половина дистанция, и как да регулираш някой, който е на метър и половина, или да го залееш с бира, или да се пазиш от някой… не става. А сигурно онзи, който вика СЛЕЪР е толквоа далече, че не може да чуе своя събрат, който го зове по братски…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp