5G и връзката му с коронавирус – митове и факти

През последните дни много хора ми писаха,  за да коментирам темата, ето защо реших да отговоря с една бърза, кратка и ясна статия за това има ли връзка между пандемията COVID-19 и новата технология 5G. 

За да се схване тази тема по-лесно,  трябва да ви върна назад във времето. Някъде около 14 милиарда години назад. Точно така – в началото на нашата Вселена, когато едно събитие е дало началото на времето и пространството – големият взрив. Какво общо има той с темата за антените и вирусите? Помните ли, когато  преди време телевизията не беше цифрова – в случай, че нямаше сигнал, телевизорите показваха бели и черни точки с шум. Същият шум се чува и по радиото, когато търсим правилната станция. Разбира се, новите технологии елиминират този неприятен ефект, когато няма сигнал, и ние все по-рядко чуваме  този шум между различните станции. Но той е важен и е добре да си напомняме, че дори и да не го чуваме, той е винаги с нас, още от създаването на планетата Земя преди около 4 милиарда години – той е навсякъде около нас. Този шум всъщност представлява честотно излъчване предизвикано от големия взрив,  примесено с целия честотен шум, идващ от раждането и смъртта на звезди във Вселената. Всички тези вълни минават през нашето тяло откакто сме се родили. 

Това са нейонизиращи вълни. 

Това са така наречените нейонизиращи лъчения. Освен космическите лъчи,  те включват в себе си всички други лъчения от 0 до 3.10 на 15-та херца – статично електричество, постоянно магнитно поле, електромагни полета, инфрачервени лъчения, светлина, ултравиолетови лъчения, лазерни лъчения… Основното за нейонизиращите лъчения е, че те имат ниско ниво на проникване в човешкото тяло. Колкото по-голяма е честотата на вълната, толкова по-малко тя прониква в човешкото тяло.

В тази връзка е добре да знаем, че в момента операторите използват честота на вълната 700 MHz до около 3000 MHz. Честотата на вълната на 5G мрежата ще бъде в диапазон 20 до 26 GHz. Или казано по друг начин – значително по-висока честота на вълната. А оттам следва, че проникването в тялото ще е значително по-малко.

Тук е мястото да споменем, че домашните рутери, които всеки има в къщата си, излъчват в диапазона от 2.4 GHz до… понякога до стойности близки до тези на 5G мрежата.

Ако отворите мобилния си телефон и потърсите WiFi мрежи,  вероятно на екрана ще се появят десетки такива, независимо къде се намирате, стига да сте в градски условия. Това означава, че не мобилните оператори, а частните лица, заведенията, магазините, офисите, а дори вече и автобусите ви „облъчват“ с лъчение над 2.4 GHz.

Както добре знаете, когато рутерът се намира в една стая, а телефонът ви в друга, сигналът отслабва. Колкото повече се отдалечавате, толкова повече губите сигнал заради различните обекти на пътя между вас и антената. Всеки обект възпрепятства разпространението на лъчите. Когато  достигнат тялото ви, те биват спирани от дрехите, после от вашата кожа. Никаква част от тях не достига нито до мозъка, нито до вътрешните органи.

Тук е добре да отбележим, че дори някои йонизиращи лъчения (радиоактивни) също биват спирани от дрехите и кожата на хората, като например алфа лъчението.

Основно притеснение при 5G мрежата представляват очите, които не са защитени нито от дрехи, нито от плътен слой кожа. 

Още в края на миналия век изследване показва, че постоянно облъчване с честота от 60Ghz в продължение на 8 часа не предизвиква увреждане на очните тъкани. И това може да сложи край на тази дискусия.

Дотук направихме едно добро въведение в света на вълните. Време е да намесим и коронавируса. 

В последните седмици в пространството се тиражират безкрайно много статии,  които най-общо се обединяват около идеята, че 5G мрежата и COVID-19 са две пряко свързани едно с друго явления. Позволете ми да опровергая тези твърдения едно по едно. 

„5G спира молекулата с кислород да достига до мозъка чрез хемоглобина“ – заглавие в Портал 12.

Цитат: “ 5G спира молекулата с кислород да достига до мозъка чрез хемоглобина. 60-те Ghz от 5G блокират функционирането на хемоглобина и други системи на организма. Липсата на кислород в човешкия организъм води до много проблеми, на първо място до дихателна недостатъчност.“

Както вече стана ясно, дрехите и кожата спират лъчението и то не се разпространява до вътрешните органи. Добавете към това стените и прозорците на домовете ни, които допълнително възпрепятстват тези вълни. Хемоглобинът е молекула, която прави кръвта ни червена и се свързва с кислорода,  за да го пренася от белите дробове до всички тъкани и органи. Хемоглобинът не се свързва с „мелекулата на кислорода“, а с кислородни атоми.

При липса на кислород, човек започва да се чувства отпаднал и пулсът му се ускорява. Много от нас се чувстват така в ежедневието си и биха го отдали на 5G технологията, която все още не е на етап тестове. Отпадналостта и повишения пулс,  за който говоря, е от съвсем друго естество. Те често са придружени от силна болка в главата и обърканост. Ако се качите на височина от 3000 метра или повече, веднага ще усетите тези симптоми, особено ако не сте подготвени. Първия път, когато ми се наложи да изкачвам стълби на около 3500 височина, се оказа, че на третото стъпало аз вече нямах въздух, а сърцето ми биеше като шевна машина. Усещането беше  сякаш бях тичал 100 метра спринт. Подобно усещане имах и когато нощно време се въртях в леглото – самото обръщане от една страна на другата беше придружено със силен задух, а болкта в главата беше перманентна. Разбира се, човек се адаптира към подобна среда в рамките на 1-2 седмици и организмът успява да компенсира разредения въздух чрез увеличаване на хемоглобина. Ако подобно нещо се беше случило в нашето ежедневие,  щяхме да виждаме хора, които не могат да отидат дори до магазина, за да си купят хляб, без да спрат за почивка- при това млади и здрави хора. 

В статия със заглавие “Коронавирус и изградените 5G мрежи – какво е общото?” на Novite.bg се казва:

“Сами по себе си коронавирусите съществуват от години, но сега учените наблюдават нещо впечатляващо – масов срив в имунната система на хората заради високите 5G честоти, особено на тези, чиито организми не са адаптирани на редовно честотно облъчване – а именно по-възрастните от хора.”

Както стана ясно, около нас има постоянно лъчение още от първите дни на нашата планета. В края на 19-ти век започват да се строят  антени, предаватели, а в настоящето около нас има хиляди обекти, които приемат и предават – телефони, рутери, клетки на мобилни оператори, телевизори, телевизионни антени, GPS устройства във и извън телефоните, микровълнови печки… Несериозно е да се говори, че възрастните не са адаптирани към редовно честотно облъчване, тъй като те са живели в плътен честотен шум точно толкова,  колкото и ние, с малката разлика, че техните лъчи са били значително по-проникващи от тези, които в момента се използват. 

Естествена радиоактивност

За да демонстрирам незначителния ефект на 5G, ще ви споделя нещо, което може би не знаете. Всички материали, които изпълват нашите домове,  имат естествена радиоактивност благодарение на естествено намиращите се в тях радиоактивни елементи, най-често изотопите U-238, U-235, Th-232, K-40, Rn-222, Ra-226. Става дума за материали като бетон, глинени (червени) тухли, естествен камък, цимент, плочки, гипскартон и др. Естественият камък показва високи стойности на К-40, които достигат 4000 Bq/kg*.

Тухлите показват нива от 1600 бекерела на килограм. Бетонът пък може да достигне до 5000 Bq/kg благодарение на намиращия се в него Уран-238.

Не споделям това,  за да ви плаша, а за да ви покажа, че освен нейонизиращото лъчение, което се предизвиква от всички  антени около нас, ние сме изложени на ежедневна база на йонизиращо лъчение, идващо както от космоса, така и от природата и естествените материали, от които са построени нашите домове, офиси, училища, детски градини.

Ние живеем в непрестанен вълнов шум и той е безопасен както за нас, така и за животните.

Кой тогава има интерес от невярната инфорамция за 5G и коронавируса?

Това е правилният въпрос, който трябва да се зададе. Има едно правило за това как може човек да стане милионер бързо и лесно. Отговорът е – да направи религия. Това направи и Стийв Джобс със своите продукти. Това правят и хората, проповядващи плоската земя, кемтрейлс, теорията за рептилите, чудовището от Лохнес, отвличанията на крави и хора от извънземни, рисунките в полетата, направени от извънземни, тайните организации на Ротшилд и всякакви  други знайни и незнайни конспиративни теории, целящи да дадат на необразованите хора нещо, с което те да изглеждат повече от другите. По-просветени. По-начетени. По-знаещи. По-… Тези теории правят пари на гърба на хората, които нямат критично мислене и теоретична подготовка по дадените теми. Разбира се, немалко журналисти се връзват на теориите или ги тиражират единствено с идеята да направят малко повече прочитания, трафик, импресии или това, от което сайтове им печелят. 

Накратко

  • Няма връзка между 5G и COVID-19. 
  • Няма опасност за населението,  свръзана с 5G мрежата.
  • Няма да се изсичат дървета и не са изсичани такива, свързани с 5G. 
  • Няма умрели птици нито пред НДК, нито където и да било по света, причинено от 5G. 

Всичко ще бъде наред 🙂

Бележка под статия

*Бекерел (Bq) е единица за измерване на радиоактивността на даден източник в системата SI. Радиоактивността се определя като отношението на средния брой спонтанни ядрени превръщания (разпадания) в радиоактивния източник за единица интервал от време. Източникът има активност 1 Bq, ако в него за една секунда става един акт на спонтанен разпад.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO