5 ястия за 60 минути – преживяване в кухнята за заети хора

Софи Йотова от FoodieBoulevard с първо издание на курса „Практично готвене за заети хора“.

Между жонглирането с лични и професионални ангажименти и постоянната надпревара с часовника, все повече се сблъскваме с липсата на енергия. В стремежа си към максимална продуктивност оставяме на заден план грижите за себе си. Променяме хранителните си навици, редуцираме времето си за сън. От това страдат и тялото, и ума ни.

Можем ли сами да изградим приложима и гъвкава програма, която да ни позволи да се храним пълноценно, без да прекарваме часове в кухнята?

Отговорът на тези въпроси е „Да”, а на 29 февруари 2020 г. от 13:00 ч. в HRC Culinary Academy (бул. „Цар Борис III“ 59) ще се проведе първият курс по Практично готвене за заети хора”, проведен от създателя на Foodie Boulevardи автора на „Вкусно с усмивка” (изд. „Сиела”).

В него могат да се включат и напълно начинаещи в кухнята, които имат динамично ежедневие и много задачи за вършене, но никакъв кулинарен опит и малко време за готвене. Изданието включва теоретична, практична и забавна част. В рамките на 60 минути участниците ще се научат да приготвят предястие, салата, основно ястие, десерт и закуска.

В рамките на два часа клишираната представа за готвенето като скучна и досадна домакинска дейност или загуба на време ще претърпи коренна промяна. Защото „Практично готвене за заети хора” е вълнуващо приключение, което превръща готвенето в детска игра, в която всеки сам определя правилата.

Готови ли сте за:

  • Игра за опознаване „Предизвикай сетивата си“ + напитка за вдъхновение
  •  Лекция и демонстрация: „Да видим сметката на кулинарните клишета и да превърнем готвенето в игра”
  • Възможност за безплатно тестване на първия онлайн курс за пестене на време, нерви и енергия в кухнята „Практично готвене за заети хора“
  • Подаръци и изненади за всички участници
  • Споделено готвене: Предястие, салата, основно ястие, десерт и закуска за 60 минути
  • Творчески обяд с изненадващ обрат

Специалното първо издание на курса „Практично готвене за заети хора” може да споделите и с любим човек, като цената за двама е 149 лв. Запазете своето място на [email protected]!

След като години наред се разкъсва между динамична кариера в ИТ средите и хобито си да създава вкусни изкушения (с усмивка), Софи претърпява тежък бърнаут, който я вдъхновява да се отдаде на истинската си страст и да изгради платформа, която да помага на заети хора да се грижат за здравето си с удоволствие. Скоро след появата наFoodie Boulevard тя разработва метода „Практично готвене за заети хора в отговор на все по-масовата нужда от лесна и дългосрочно приложима гъвкава стратегия, която позволява на хора с натоварено ежедневие да се хранят пълноценно. Методът е създаден специално за аматьорите в кухнята, но позволява на хора с всякакъв вкус и финансови възможности да пестят десетки часове от готвене и стотици левове от храна месечно.  

„Практично готвене за заети хора” е уникален метод, който насърчава човек да не се стреми към педантично следване на рецепти, а да използва базови принципи за планиране, ускоряване и улесняване на готвенето, които му позволяват всеки път да приготвя уникално ястие според продуктите, които има под ръка.

В продължение на няколко години Софи тества ефективността на метода, като се връща в корпоративните среди, за да провежда семинари и работилници по практично готвене. Със събитията си Софи вдъхновява стотици служители на някои от най-големите компании у нас да превърнат готвенето в игра, а грижите за здравето – в свое хоби.