5 предколедни идеи – или какво да правим, когато навън е студено

Коледните празници идват с пълна сила, а ние сме заети да мислим за хиляди неща. Неусетно дните се изнизват и не ни остава време да се насладим на ежедневните радости, камо ли на прекрасните предколедни дни. Не всичко трябва да е забързано обаче, защото, както беше казал някой, да се живее бавно е изкуство.

Затова ви предлагам няколко идеи за бавен живот преди, по-време и след празниците, които са приложими (на открито и зактрито) както по Коледа, така и във всеки друг период от годината.

  1. Разходка в парка през зимата

Ще се изненадате колко магично изживяване може да бъде това, дори и когато навън е мрачно и мъгливо. Празните алеи и изкривените заскрежени клони на дърветата се съчетават перфектно с чаша горещо кафе, топъл шоколад или пък греяно вино с плодове и канела. И voila! – разходката в парка бързо става най-прекрасният момент от деня, който ще повтаряте редовно, гарантирам!

  1. Украсяване на дома

Не става дума за коледна украса, а за всякаква декорация –  от типа „напрви си сам“, с есенна тематика (листа, кестени, шишарки) или пък парафинова забава с рециклирани свещи у дома. Не се свенете да заимстваме идеи от датския начин на живот – hugge (хюга). Това е и страхотен начин да ангажирате всички членове на семеийството без значение от възраст и пол – всеки допринася с идеи, креативност и свой стил.

  1. Неделна сбирка с приятели и домашно приготвени вкусотии

Няма по хубаво от това да се съберете с най-близките си същества и да се посмеете в края на седмицата, за да заредите батериите напълно за предстоящия понеделник на работа. Ако съчетаете приятната компания и с чай, кафе и домашно приготвени (коледни) кексове, мъфини, курабийки или хлябове с моркови, банани, боровинки или ябълки, коледни звездички и всевъзможни други сладки изкушения, то изживяването остава по-траен спомен. Спомен за топлина и усмивка в студените зимни дни. Безценно!

  1. (Коледни) благотворителни базари

Съчетайте приятното с полезното – хем ще се сдобиете с нещо, от което имате нужда, хем ще зарадвате някого, когото дори не познавате. От такива места можете дори да напазарувате коледни подаръци за близките ви хора, а да не говорим и каква веселба пада на тия места с всички ароматни топли напитки и лакомства, с настроението, което създават коледните лампички и украсата.

  1. Посмейте се от сърце на благотворителен stand-up comedy ивент

Да, има добри хора, които се грижат за други в нужда, докато ви разсмиват от сърце. Такъв е Георги Кючуков от Кючуков Комеди Шоу, чието събитие „Сам мъж по празниците“ ще събере любители на свежия хумор в столичния клуб Sugar на 20 декември в 21:30 часа. Половината от приходите в тази смешна вечер ще отидат за благотворителност, а вие ще си тръгнете с насълзени от смях очи и ще се шегувате тематично дълго след това с приятелите, с които сте посетили ивента.

Следват 5 идеи за активности по-време на коледните празници, които са ралични от скачане от трапеза на трапеза и размяна на подаръци.

 

Stay tuned!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.