5 предколедни идеи – или какво да правим, когато навън е студено

Коледните празници идват с пълна сила, а ние сме заети да мислим за хиляди неща. Неусетно дните се изнизват и не ни остава време да се насладим на ежедневните радости, камо ли на прекрасните предколедни дни. Не всичко трябва да е забързано обаче, защото, както беше казал някой, да се живее бавно е изкуство.

Затова ви предлагам няколко идеи за бавен живот преди, по-време и след празниците, които са приложими (на открито и зактрито) както по Коледа, така и във всеки друг период от годината.

  1. Разходка в парка през зимата

Ще се изненадате колко магично изживяване може да бъде това, дори и когато навън е мрачно и мъгливо. Празните алеи и изкривените заскрежени клони на дърветата се съчетават перфектно с чаша горещо кафе, топъл шоколад или пък греяно вино с плодове и канела. И voila! – разходката в парка бързо става най-прекрасният момент от деня, който ще повтаряте редовно, гарантирам!

  1. Украсяване на дома

Не става дума за коледна украса, а за всякаква декорация –  от типа „напрви си сам“, с есенна тематика (листа, кестени, шишарки) или пък парафинова забава с рециклирани свещи у дома. Не се свенете да заимстваме идеи от датския начин на живот – hugge (хюга). Това е и страхотен начин да ангажирате всички членове на семеийството без значение от възраст и пол – всеки допринася с идеи, креативност и свой стил.

  1. Неделна сбирка с приятели и домашно приготвени вкусотии

Няма по хубаво от това да се съберете с най-близките си същества и да се посмеете в края на седмицата, за да заредите батериите напълно за предстоящия понеделник на работа. Ако съчетаете приятната компания и с чай, кафе и домашно приготвени (коледни) кексове, мъфини, курабийки или хлябове с моркови, банани, боровинки или ябълки, коледни звездички и всевъзможни други сладки изкушения, то изживяването остава по-траен спомен. Спомен за топлина и усмивка в студените зимни дни. Безценно!

  1. (Коледни) благотворителни базари

Съчетайте приятното с полезното – хем ще се сдобиете с нещо, от което имате нужда, хем ще зарадвате някого, когото дори не познавате. От такива места можете дори да напазарувате коледни подаръци за близките ви хора, а да не говорим и каква веселба пада на тия места с всички ароматни топли напитки и лакомства, с настроението, което създават коледните лампички и украсата.

  1. Посмейте се от сърце на благотворителен stand-up comedy ивент

Да, има добри хора, които се грижат за други в нужда, докато ви разсмиват от сърце. Такъв е Георги Кючуков от Кючуков Комеди Шоу, чието събитие „Сам мъж по празниците“ ще събере любители на свежия хумор в столичния клуб Sugar на 20 декември в 21:30 часа. Половината от приходите в тази смешна вечер ще отидат за благотворителност, а вие ще си тръгнете с насълзени от смях очи и ще се шегувате тематично дълго след това с приятелите, с които сте посетили ивента.

Следват 5 идеи за активности по-време на коледните празници, които са ралични от скачане от трапеза на трапеза и размяна на подаръци.

 

Stay tuned!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.