5 неща, които спестяват време

Ако попитаме различни по пол, възраст, раса и националност хора в XXI век кое е най-ценното нещо за тях, един от най-вероятните отговори ще бъде време. Всички се оплакваме, че все нямаме време, че имаме прекалено много неща да свършим, че има куп задачи, които чакат и често са отложени за неопределено време…

Епохата, в която живеем е достатъчно интерактивна, че да ни предотави всевъзможни начини за улеснения на някой от най-досадните, но и важни задачи. Тук бих искала да обърна внимание на някои от тях, които със сигурност ще ви помогнат да спестите поне малка част от така ценното ви време:

Онлайн банкиране и приложения за плащане на сметки

Замисляли ли сте се колко време отнема ходенето до банката за някои от най-простите процедури? А плащането на сметките? Често се питате и дали на гишето за плащане на сметки приемат банкови карти или само кеш? Чрез най-обикновено онлайн банкиране и неговата мобилна версия можете да платите сметките, данъците, дори кредитите си, докато седите на дивана у дома и гледате телевизия. Дори, ако прецените, можете да изберете опцията за автоматично плащане, като така няма да се налага да се замисляте, дали сте платили тока, интернета или водата.

E-books или аудио книги

Искате да чете повече, но шофирате и(ли) пътувате много? Няма проблеми – вече има толкова апликации за аудио книги. Така докато карате колата си може да се насладите на новите заглавия от вашия reading list. Естевено това няма да замени така любимите хартиени копия, но пък не пречи да им се насладите у дома.

Лазерна епилация

Макар тя да е от по-скъпите удоволствия и за някои хора да е по-болезнена от другите опции за обезкосмяване, в дългосрочен план тя може да ви спети много ценно време и усилия. Освен това лазерната епилация вече е по-достъпна отпреди и студията предлагат всевъзможни опции за изгодни пакети. Важно условие обаче е, ако се замисляте за лазерна епилация да направите добър research преди започенете, като се запознаете внимателно с различните опции, влияния и странични ефекти.

Прахосмукачка робот

Подобно на лазерната епилация, прахосмукачката робот не е жезненоважен уред, особено като се има предвид цената на повечето модели. В дългосрочен план обаче, може да се окаже, че тя е една от добрите инвестиции, които сте правили, тъй като ще ви спести най-ценното: вашето време. Особено ако имате деца или домашни любимци…

Онлайн пазаруване

От дрехи, играчки, храна за вас или за домашния ви любимец – всичко може да се поръча с едно кликване на мишката. Някои сайтове предлагат опция за бърза доставка, което спестява още време – ако бързате да купите подарък за някого, или пък просто не ви се мъкант тежките торби от магазина.