3 правила за щастливи спомени от автора на “Малък наръчник по хюга”

Майк Викинг основава първия в света Институт за изследване на щастието през 2013 г. в Копенхаген, Дания. Освен това е сътрудник изследовател към Световната база данни за щастието и член на консултативния съвет към Политиките на Световния доклад за щастието на ООН.

Майк Викинг е консултант по въпросите на щастието и как да използваме материалното богатство за по-качествен живот. До момента е изнасял доклади в над четиресет държави, a вестник Таймс го описва като „най-щастливия човек на света“.

Притежава диплома по бизнес и политически науки, работил е за Министерството на външните работи на Дания. Автор е на световните бестселъри „Малък наръчник по хюга“и „Малък наръчникпо люка“.

Според Майк Викинг създаването на щастливи спомени е изкуство, което можем да изучим и да усъвършенстваме. Вижте три изпитани правила, които ще ви помогнат в това начинание:

          #1. Овладейте силата на нещата, които ви се случват за пръв път. Търсете нови преживявания и направете дните си необикновени.

          #2. Ангажирайте всички сетива. Не разчитайте само на очите. Спомените могат да имат и звук, аромат, допир или вкус.

          #3. Обръщайте повече внимание. Отнасяйте се към щастливите си моменти така, както бихте се отнесли към човека, с когото излизате на среща. Дайте им цялото си внимание!

Meik Wiiking 04.08.16Photo © Chris McAndrew / All Moral Rights Asserted 201607740424810

Повече за създаването на щастливи спомени ще научите в новата книга на Майк Викинг! А в„Малък наръчник по хюга“и „Малък наръчникпо люка“ може да си припомните тайните на щастието в Дания и по света.